top of page

Edinburg


Ağustos’ta bile karanlık, rüzgarlı gri ve soğuk olan bir yerin aynı zamanda güzel olabileceğini düşünebilir misiniz? Eh, ben bu yeri buldum: Edinburg.

Edinburg’u Edinburg yapan şeyi kolayca bulmak zor. Bu çarpıcı ve gizemli şehir, aynı zamanda modern ve tarihsel. Şehir o kadar zarif ve güzel ki size kuvvetli ve soğuk Ağustos rüzgarında donduğunuzu kolayca unutturur.

Bir ülkenin aynı ada parçasını paylaştığı diğer iki ülke olan İngiltere ve Galler’den bu kadar farklı olması çok şaşırtıcı. Edinburg’a adım atar atmaz, artık Londra ya da İngiltere'de olmadığınız çok açıktır. Binalar, renkler, bitkiler, insanlar ve hatta para bile farklı burada.

Şehre bakan çarpıcı yeşil tepeler üstüne kurulu kale hala o kadar karanlık ve ortaçağlı ki, kendinizi doğrusal zaman diliminde değil geçmişte hissediyorsunuz.

Ağustos sonu aslında şehri ziyaret etmek için en ideal zaman çünkü bu dönemde festival etkinliklerinden de faydalanabilirsiniz. Eski şehir merkezinde dolaşırken önünüze sanatçıların, müzisyenlerin ve dansçıların çıkması tecrübenize çekicilik ekliyor.

İskoç Parlamento binası da görülmeye değer. İskoçya'nın Ortaçağ özelliklerinden hiçbirini taşımasa da, bu çevre dostu ve şık bina, modern ve ince mimarinin güzel bir örneği.

bottom of page